Hoe kom je op Koh Tao?

Koh Tao ligt aan de oostkust in de Zuidelijke golf van Thailand. Het eiland ligt naast Koh Phangan en Koh Samui. Er zijn verschillende manieren om naar Koh Tao te reizen, afhankelijk van waar je vandaan komt en hoeveel je te besteden hebt. Kijk op 12goasia voor alle vervoersmogelijkheden binnen Thailand.

Hoe kom je van Bangkok naar Koh Tao?

Bus en boot:

Je kunt bij bijna ieder reisbureau in Thailand gecombineerde tickets voor de bus en de boot van en naar Koh Tao kopen. Daarbij verkopen de meeste hotels, waaronder ook Ban’s Diving Resort deze tickets. De snelste bus en boot verbinding is de Lomprayah. Voor een overzicht met de prijzen, routes en tijden van en naar Koh Tao bezoekt u de website: www.lomprayah.com.

Trein en boot:

Treinen vertrekken dagelijks richting Chumphon en gecombineerde boot en treinreizen zijn mogelijk. De beste trein die je kan nemen is de 1e of 2e klas nachttrein. De treinen vertrekken tussen 19 en 21 uur ‘s avonds vanuit Bangkok en u arriveert rond 05:00 de volgende ochtend in Chumphon. Eenmaal in Chumphon vertrekt de boot om 07:30 in de ochtend en arriveert om 09:30 op Koh Tao. Prijzen variëren per treinklasse. Treinreserveringen kunnen gemaakt worden bij elk reisbureau in Thailand of via de website van 12goasia.

Vliegtuig en boot:

Als je niet van lange reistijden houdt, is de snelste mogelijkheid om te vliegen naar het grotere eiland Koh Samui en vanaf daar de boot naar Koh Tao te nemen. Daarnaast kun je ook naar de goedkopere luchthaven van Surat Thani vliegen. Vliegtickets kun je op het internet zoeken via www.skyscanner.nl of www.bangkokair.com.

Dagelijks vertrekken er diverse vluchten naar Koh Samui en Surat Thani. Eenmaal op het vliegveld van Koh Samui of Surat Thani kun je tickets kopen voor de Lomprayah Catamaran of de Seatran Company. Beide boten doen er ongeveer twee uur over om van Koh Samui naar Koh Tao te varen en vier uur van Surat Thani naar Koh Tao. Ticketprijzen voor de boot variëren van ongeveer 700 tot 1000 baht en brengen je van het vliegveld naar de pier.

Hoe kom je van Krabi, Phuket en Phi Phi naar Koh Tao?

Als je vanuit het zuiden komt en je wilt direct richting Koh Tao, ga dan eerst naar Surat Thani. Voor de meeste verbindingen zijn er gecombineerde tickets voor de boot, de bus en de trein te koop. U kunt deze tickets bij bijna ieder reisbureau in Thailand kopen.