Duiken op Koh Tao

Koh Tao is hét duik- en snorkeleiland van Thailand. Op dit kleine, tropische eiland vind je alles wat je nodig hebt om de onderwaterwereld te verkennen. Door de combinatie van het heldere water, de verscheidenheid in flora en fauna en de betaalbare cursussen is je duikervaring op dit eiland geweldig.

Er zijn meer dan 20 verschillende duikplaatsen rondom Koh Tao. Koh Tao is ideaal voor beginnende en gevorderde duikers, omdat er weinig stroming is en de diepte van de duikplaatsen varieert tussen de 10 en 40 meter. De meeste duikplaatsen hebben een gemiddelde diepte van 12 tot 18 meter, maar sommige duikplaatsen, zoals Chumphon, Southwest Pinnacle en het HTMS Sattakut wrak gaan tot ruim 30 meter diepte en zijn geschikt voor advanced duikers.  De gemiddelde watertemperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden celcius.

Bij Ban’s diving resort bieden wij je de mogelijkheid om een wrakduik te maken naar het HTMS Sattakut wrak. De Royal Navy heeft het wrak in 2011 vlak voor de kust van Koh Tao laten zinken. Het is een 50 meter lang oorlogsschip dat tijdens de Tweede wereldoorlog door de U.S. Navy werd gebruikt.

De duikplaatsen rondom Koh Tao bieden een grote verscheidenheid aan onderwaterleven. De ondiepe duikplaatsen zijn erg kleurrijk en hebben een grote diversiteit aan koraal en vis. Je vindt hier onder andere de angelfish, de longfin banner fish, de clown fish (Nemo) , de butterfly fish, de blue spotted stingray (rog), de trigger fish, sweetlips, verschillende soorten moray eels en schildpadden. De diepere duikplaatsen liggen wat verder van de kust en hier heb je grote kans op barracuda’s, giant groupers, grote scholen vissen en als je geluk hebt, kun je misschien wel een whale shark (walvishaai), black/white tip reef shark of grey reef shark spotten.

Duiken is gedurende het hele jaar mogelijk rondom Koh Tao.